El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les declaracions públiques d’Alberto Fabra, recordant que està designat president de la Generalitat per la direcció del PP de Madrid, “demostra el menyspreu del PP als electors valencians i és una decisió centralista que ens està costant molt car al poble valencià, perquè ni defensa els nostres interessos, ni reivindica, ni es planta davant dels greuges i marginacions que patim per part del govern de Mariano Rajoy”.

Morera ha recordat que Fabra, “és el president que bloqueja a Madrid el debat i aprovació de la reforma de l’estatut. És el president que es nega a reclamar el deute històric de l’estat amb el poble valencià i no protesta front la negativa de Montoro de revisar i millorar el finançament autonòmic, que ens posa a les valencianes i valencians a la cua de les inversions de l’estat”.

També, el portaveu de Compromís, ha recordat que amb Fabra, “el corredor mediterrani, una inversió tan necessària per a la indústria valenciana i les nostres exportacions es retarda més i més perquè des de Madrid defensen altres opcions que tots els experts consideren que són les més inviables i cares. I Fabra, malgrat ser un president designat per Madrid, no té valor per a plantar-se en Madrid i dir les veritats”.

Per a Morera, “Fabra és un president continuista, fa el mateix que els anteriors presidents del PPCV que han permés el saqueig, el deute i l’amiguisme en l’administració valenciana. Estem en el punt de mira de tots els casos de corrupció i està fent ben poc, no col·labora ni amb l’oposició ni amb la justícia per donar a conéixerla veritat ni tampoc està depurant responsabilitats polítiques amb els anteriors gestors”.

El portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha recordat que Fabra, “serà recordat com el president que tancà RTVV, que deixa incomunicada la societat i ferí greument l’ús i normalització del valencià”. Per altra banda, considera que Fabra, “no ha donat la cara amb les víctimes del Metro i que diga que no sap què fer més en eixa cas, demostra que tot el PPCV està involucrat en eixa tragèdia, la qual cosa el desautoritza per a estar al capdavant de la Generalitat”.